Categorieën

Stuur ons een bericht
Stuur ons een bericht

Goede doelen

Art for all

Entertainment

Sinds het bestaan van DevelopersFactory zijn wij ons bewust van de wereld waarin wij leven. Wij hebben het goed, genieten veiligheid en worden niet gedwongen tot dingen die onmenselijk zijn. Dat is niet overal zo maar we kunnen er zo weinig aan doen. Maar zoals Moeder Theresa ooit zei: "Als je er niet 100 kunt helpen, help dan in ieder geval 1". Wat we dus kunnen doen dat willen we ook doen. Niet om ons zelf op de borst te slaan maar om hierin een inspiratie te zijn voor velen want immers: geven maakt gelukkig!


Omdat we niet alle goede doelen kunnen steunen, hebben we er eentje uitgezocht die ons hart raakt. Dit is Stichting Art for All. De naam doet vermoeden dat het hier om een kunstpromotor gaat maar dat is geenszins het geval. Art for All gebruikt creativiteit om vreugde te brengen in uitzichtloze situaties...voornamelijk bij kinderen. De stichting bestaat uit een aantal kunstenaars die kinderen in oorlogsgebieden, rampgebieden enz. meenemen in een 3 weken durend project met als grote afsluiting: de parade!
de kunstparade

De teamleden van Art for All stellen zich niet op als therapeuten, maar weten dat de specifieke dingen die ze met de kinderen doen heel therapeutisch werken. De staf van een rehabilitatiecentrum voor ex-kindsoldaten in Noord Oeganda, vertelde. “We hadden nooit verwacht dat de meisjes zouden mee doen. Die houden niet van tekenen en schilderen. Maar we zagen dat ze dolenthousiast meededen. Wat hebben jullie in die paar weken gedaan? De sfeer op het kamp is veranderd!“ De kleurrijke resultaten van de kinderen zijn en blijven van henzelf en worden niet verkocht. 
 

Veel misére is niet op te lossen,
maar als het hart geraakt is door liefde,
'iets' wat de grauwe sluier van je bestaan heeft aangeraakt,
dan heb je opnieuw hoop,
dan ben je een beter mens,
dan heb je waarde gekregen
en ben je in de zon gezet!

Je steunt deze stichting als je zaken met ons doet. We doneren ieder jaar een percentage van onze winst. Nogmaals, niet om onszelf op de borst te slaan maar om jou te inspireren en te motiveren hetzelfde te doen.

Stichting Art for All